Tervetuloa lukemaan Austeneiden neljättä osaa (: Tässä osassa seurataan lähinnä Austeneiden matkaa Kiinaan, mutta toki muutakin toimintaa nähdään. Lukemisen iloa! 

-----

 

Pian Victoria piti käsivarsillaan pientä, kolmikiloista tyttövauvaa, joka sai nimen Kate Austen. Hän on luonteeltaan kaikesta kiinnostunut ja arjen sankari. Sairaalasta tultuaan myös Cedric saapui Austeneiden talolle, mutta sai kylmän vastaanoton - Victoria ilmoitti, ettei halua nähdä miestä enää ikinä ja häipyi sisälle syöttämään Katea.

Katelle sisustettiin oma, tyttömäinen huone, joka rakennettiin talon eteläpäähän tien lähelle.

"Häivy! En halua nähdä sinua enää ikinä! Pilasit jo avioliittoni ja samalla minun elämäni, älä pilaa enää Katen elämää! Häivy!"

Cedric lähti, mutta pysähtyi pihalle. Hän vannoi, tosiaan vannoi, että asia ei jäisi alkuunkaan tähän. Tämä olisi vielä alkua. Todellakin.

Sinä iltana Sasha ei saanut silmiään irti puolisiskostaan. Hän ei ollut ikinä nähnyt noin pientä simiä! 

"Tytöt, nyt kun olette siinä iässä, voisin hieman valistaa teitä."
"Äiti, me tiedetään kyllä ehkäsystä ja sukupuolitaudeista.."
"Ei, en siitä aiheesta. Sanon teille vaan, että älkää ikinä menkö naimisiin."
Seuraavat puoli tuntia vietettiin nauraen ja jutellen, Victorian sylissä olevalla Katellakin oli hauskaa.

Kun Victoria vei Katea nukkumaan juttutuokion päätteeksi, tämän oli pakko leikkiä lapsen kanssa vielä tovi. Hän tiesi, että Kate jäisi hänen viimeiseksi lapsekseen, ja päätti ottaa kuopuksensa lapsuudesta kaiken irti.

Kahden viikon kuluttua Victoria päätti, että halusi hetkeksi irti arjesta - hän soitti matkatoimistoon ja varasi itselleen ja tyttärilleen matkan Kiinaan, äkkilähtönä - lähtö olisi jo seuraavana aamuna. Victoriaa hirvitti jättää Kate kolmeksi päiväksi lastenhoitajan käsiin, mutta luotti lastenhoitajaan.

Lentomatka oli pitkä, ja lentokentältä taksi kuljetti heidät erääseen rauhalliseen kaupunkiin, Shang Simlaan. Hetken maisemia ihasteltuaan naiset lähtivät viettämään lomaansa - kaikki omalla tavallaan.

Maisemat olivat henkeäsalpaavan kauniita - luonnon helmassa, ei tietoakaan saasteista.

Tanya lähti pyöräilemään kohti keskustaa, toiveenaan tutustua paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin. Perimmäisenä tarkoituksena oli tietenkin päästä maistamaan kiinalaisia herkkuja. Muista säilyttää linjasi.

Tanya tapasi torilla nuoren miehen, ja ryhtyi heti kehumaan säätä. En tiedä, onko se kaikkein paras tapa aloittaa keskustelu?

Victoria halusi vain rentoutua - saihan hän nyt 3 päivää keskittyä vain itseensä. Kotona Katen hoito vei naisen kaiken energian, ja työtkin painoivat päälle.

Victoriakin halusi torilla tutustumaan paikallisiin ihmisiin - hän halusi löytää kiinalaisen ystävän, jonka kanssa voisi ystävystyä oikein kunnolla, löytää kerrankin luotettavan ystävän jolle voisi puhua.

Kun ystäväehdokkaita ei näkynyt, päätti Victoria pysähtyä pyydystämään perhosia. Hän myi pyydystämänsä perhoset paikalliselle elänkauppiaalle, ja nettosi noin 30§.

Hän päätti lähteä vierailemaan jonkun paikallisen luona, vain tervehtiäkseen ja tutustuakseen. Hän valitsi hienoimman talon ja koputti hiljaa ovelle.

Baoksi itsensä esitellyt mies tervehti Victoriaa ja pyysi tämän kohteliaasti sisälle tutustumaan lähemmin. Victoria säikähti itseään, sillä hänen sisimpänsä valtasi yksi tunne. Totaalinen ihastuminen.

"Tiedätkö mitä, kaunokainen, näytät hieman perhoselta. Ihan totta."
Victoria ei tiennyt, pitäisikö olla otettu vaiko loukkaantunut, mutta hän tuli pian tulokseen, että Bao oli tarkoittanut että Victoria on yhtä kaunis kuin perhonen. Ensin hän mietti, oliko paksupäisessä, karvaisessa ötökässä, jolla oli kauniit siivet, mitään tavoittelemisen arvoista, mutta tuli tulokseen että se oli paikallinen tapa. Niinpä he jatkoivat jutusteluaan - tunteja ja taas tunteja.

Kun ilta alkoi hämärtyä utuisen Kiinan ylle, Victoria uskaltautui hieman flirttailemaan Baolle. Tämä oli täysillä mukana, mutta hetken päästä vihjaisi kohteliaasti, että oli hieman väsynyt. Victoria otti neuvosta vaarin ja lähti hotellille nukkumaan. Hän tiesi, ettei tämä jäisi viimeiseksi tapaamiseksi. Ei ollenkaan.

Hotellilla Tanya istuskeli sängyllään ja mietti - saisiko hän ikinä poikaystävää, saatika sitten aviomiestä? Hän ei ollut kaikkein sitoutuvimpaa sorttia, mutta oli päättänyt, että tulisi vielä joskus naimaan jonkun ihanan miehen, jonka kanssa perustaisi perheen ja saisi lapsia. Ehkäpä?

Nukkuessaan Victoria mietti Katea. Oliko tällä kaikki hyvin? Oliko hän kunnossa? Oliko hänellä nälkä? Oliko lastenhoitaja hyvä? Hän päättikin soittavansa lastenhoitajalle heti aamulla ja kysyä kuulumisia.

Aamulla Sasha heräsi ensimmäisenä. Lomansa ensimmäisen päivän nuori nainen oli vain kuntoillut, ja laihtunutkin muutaman hassun kilon. Hän oli kuitenkin päättänyt laihtua mallin mittoihin, ja piti tavoitteestaan kiinni.

Sasha päätti seurata äitinsä jalanjälkijä ja mennä tutustumaan paikallisiin. Hän juoksi lähimmän talon ovelle ja koputti.

Sasha, sinuna pakenisin paikalta mahdollisimman nopeasti!

 Herättyään Victoria laittautui, ja lähti polkemaan hotellin vuokrapyörällä kohti Baon taloa.

Bao oli odottanut Victoriaa, ja oli laittanut tälle aamiaista pöytään. Victoria kiitti miestä, ja he siirtyivät aamupalapöytään juttelemaan (lue: flirttailemaan).

Ruoan jälkeen Victoria huomasi, että oli ihastunut tähän kiinalaiseen.. komistukseen? Hän ei saanut silmiään irti miehestä, ja lirkutteli tälle koko ajan.

Onnellisen tietämättömänä äitinsä puuhista Sasha kuntoili hotellin aulassa. Nauttisit lomastasi, ehdit kuntoilla kotonakin!

Illan kääntyessä yöksi Victoria suuteli Baoa ensimmäisen kerran. Muttei viimeisen.

 

"Kello on jo tosi paljon, ja minun täytyisi kävellä kotiin. Olisiko mahdotonta jäädä tänne yöksi?"
Tiedätte vastauksen.

Yht'äkkiä Bao nappasi Victorian syliinsä ja lähti portaita ylös. Victoria tiesi, mitä oli luvassa, mutta halusi sitä itsekin, mutta toisaalta ei. Hän ei vastustellut.

Kun Bao suuteli Victoriaa kaulalle, nainen oli myyty - tiedätte lopun.

3 päivän kuluttua, kymmeneltä illalla, lentokone lähti kohti kotia.

 

*****

 

 

Victoria ei olisi voinut olla onnellisempi palatessaan kotiin -  hän juoksi heti tarkistamaan, olihan Kate varmasti hengissä ja hyvinvoiva.

Lastenhoitaja Roi Kauppunen otti maksun vastaan ja häipyi vähin äänin kohti kotiaan.

Väsymystä ilmassa?

Koko yön Victoria ramppasi oman huoneensa ja Katen huoneen väliä - hän oli selvästi ollut liian kauan erossa rakkaastaan.

Arki palautui pian normaaliksi, mutta Victoria oli yhä äitiyslomalla.Hänen mielestään loma oli aivan liian pitkä, ja hän siivosikin tylsyyksissään talon jokaikisen nurkan. Hyvästi, sottainen elämä!

Oli tullut aika hävittää viimeisetkin muistot Gunnarista - hänen istuttamansa viinirypälepensas oli kuollut, ja se oli aika siirtää roskakoriin.

Myös Tanya auttoi innokkaasti siskopuolensa hoidossa. Kun Victoria oli väsynyt, hän auttoi äitiään ja syötti Katen. Tanya oli muutenkin erittäin huomaavainen ja ajatteli aina toisten parasta.

Seuraavana iltana hampaita pestessään Tanya katseli itseään peilistä ja mietiskeli. Hän sai paljon kehuja kauneudestaan, muttei vielä ollut saanut poikaystävää. Oliko hän tosiaan niin kaunis, vai halusivatko kaikki vain ilahduttaa häntä? Luultavasti.

Jo huomattavasti laihtunut Sasha ei edelleenkään jättänyt tähtien tiirailua - joskus hän kuitenkin käytti kaukoputkeaan myös sumuisten nummien tarkasteluun.

Kate oli äitinsä toiveuni - se vain nukkui omassa kehdossaan, eikä tahtonut paljoaa huomiota - mutta sai sitä kolmelta yli-innokkaalta naiselta.

Sinä iltana Victorian puhelin soi. Uhkaavasti.

"Cedric, osaan kyllä huolehtia lapsestani! Olen kasvattanut jo kaksi tyttöä! Jätä minut rauhaan!"

"Etkö ymmärrä, etten enää rakasta sinua. En ole koskaan rakastanutkaan. Älä enää ikinä soita minulle. Älä enää ikinä."

Tanyan ystävä Natalie Kankaanpää kutsui hänet kylään - eikä Tanya tohtinut kieltäytyä. Hän joi 2 tuntia mehua ja lähti sitten kotiin.

Tässä teiniksi kasvanut Natalie, joka esiintyi jaksossa 2. Kaunis on :)

Tanyalla oli usein ongelmia läksyjen kanssa, mutta hän ei lakannut yrittämästä, ei sitten millään. Siihen luultavasti perustui hänen yhdeksikön keskiarvonsa..

Victoria istutti uusia kasveja puutarhaansa. Kaikki siemenet olivat epätavallisia, erikoisia tai harvinaisia, ja Victoria odottikin innolla pääsevänsä seuraamaan kasvien kasvua. 

Victorian puhelin pirisi jälleen uhkaavasti. Hän tiesi, kuka soittaja oli, mutta vastasi kuitenkin.

"Ymmärrä jo, pystyn pitämään huolta lapsestasi! Älä soita minulle enää, tai ilmoitan poliiseille!"
"Saat tuntea tämän nahoissasi, akka. Varo vain, kostan vielä." Piippiippiip.

Tietämättä mitään äitiinsä kohdistuneesta uhkailusta Sasha ja Tanya juoksivat kotiin rankan koulupäivän jälkeen. Dejá vu-ilmiö lapsuusajoilta.

Victoria kaipasi rauhoitusta, ja hän lähtikin kalastamaan unohtaakseen tuon kammottavan puhelun. Mistä Cedric puhui? Miten hän kostaisi?

"Siis oikeesti, ymmärrätkö! Giselle jätti Anthonyn! Ihan noin vain!"
Tanya, minusta tuntuu että suoritat yksinpuhelua.

Seuraavana päivänä Natalien sisko Sara kutsui Tanyan kylään - viekas ilme kasvoillaan.

Mehutiskillä istuessaan Tanya kuuli lähestyviä askelia. Mies, joka oli tullut seisomaan aivan hänen taakseen, oli lukinnut ovet ja laittanut verhot kiinni. Radiokin oli sammutettu. Tanya järkyttyi ja jähmettyi kuuntelemaan askelia jotka lähestyivät uhkaavasti, kunnes Tanya tunsi kylmät kädet kaulallaan..

-----

Mitä Tanyalle tapahtuu? Miltä Kate näyttää taaperona? Miten Cedric toteuttaa uhkauksensa? Tämän näet seuraavassa jaksossa. Kommentoithan, niitä on ihana lukea ja ne saattavat pelastaa koko päivän! :)