Tervetuloa lukemaan Austeneiden kuudetta osaa (: Innostukseni Austeneiden sukua kohtaan ei onneksi ota laantuakseen, joten saatte jatkossakin lukea osia noin yhden osan päivävauhdilla :D No ei, ainakin viikonloppuisin. Tämä osa keskittyy lähinnä perijän puolisonhankintaan, mutta seuraavissa osissa tapahtuu taas! Osan lopussa on muutama ekstravideo Austeneiden arjesta. Lukemisen iloa. Kommentteja kaivataan, niitä on ihana lukea ja niistä saa lisäpuhtia seuraaviin osiin. <3

---

 

Tässä on Tanya nuorena aikuisena (: Hän ei muuttunut juurikaan teiniajoistaan, ja jos muuttui, niin parempaan suuntaan! Hän sai uudeksi piirteekseen laiskan.

Victorialle Tanyan kasvu oli tunteellinen hetki - hänen esikoisensa olisi jo aikuinen! Kate ei kestänyt nähdä äitiään surevana, joten päätti lohduttaa tätä halaamalla - onnistuneesti.

Pian Victoria pyysi Tanyaa ulos kanssaan. Vaihdettuaan vaatteensa arkivaatteisiin hän asteli pihamaalle, jossa Victoria odotti tytärtään. Hän käveli lähemmäs, ja aloitti:
"Tanya, nyt kun olet aikuinen, voin ilmoittaa sinulle, että sinut on valittu perijäksi."
Tanya oli otettu saamastaan kunniasta, ja halasi äitiään.

Nyt, kun perijän tehtävä oli annettu Tanyalle, halusi tämä heti aloittaa uransa tieteen saralla - koehenkilönä. Palkkaa tuli 44§/tunti, mutta pian Tanya ylenisi (:

Juuri, kun Victoria oli toipunut edellisen lapsensa kasvun aiheuttamasta tunnetulvasta, oli Sashankin aika ottaa vastaan aikuisuuden haasteet. Hän toivoi kynttilöitä puhaltaessaan saavansa viettää loppuelämänsä onnellisena Roin kanssa.

Sashastakin tuli erittäin kaunis nuori aikuinen! 

Viimeisenä yönään omassa huoneessaan Sasha oli surullinen, ja mietti mitä loppuelämällään tekisi. Töihin, lapsia, kuolema. Julmaa.

Tanya puolestaan hehkui onnea! Seuraavana aamuna hän heräsi kukonlaulun aikaan ja valmisti perheelleen aamiaista. Viidellä ruoanlaittopisteellään Tanya onnistuikin vohveleissaan kohtalaisesti, ja perhe nautti yhteisen aamiaisen - viimeistä kertaa kokonaisena.

Sashan tuli nimittäin aika lähteä etsimään omaa onneaan - hän muuttaisi Sunset Valleyn toiselle puolelle vielä tänä iltana.

Sasha suri, mutta halusi selvitä ilman itkukohtausta, joten purki surunsa siivoamiseen.

Katelle siskon (virallisesti puolisiskon, mutta Kate piti Sashaa ja Tanyaa kuin oikeina siskoinaan) lähteminen oli kova pala. Kyyneleet silmissä tämä juoksi halaamaan siskoaan, mielestään viimeisen kerran.

Sasha lohdutti Katea, ja sanoi että tämä voisi tulla käymään milloin tahansa - vaikka huomenna! Pian Katen suru oli voitettu, ja hän lähti juoksemaan koulubussia kohti. Sasha puolestaan hyppäsi taksiin ja lähti kohti uutta, itsenäistä elämää.

 

Tässä välissä remontoin Austeneiden taloa, tein sinne toisen kerroksen. Alla hieman esittelyä yläkerrasta.

Aula kauniilla merinäköalalla ja shakkipöydällä.

Tanyan ja tulevan kumppanin huone, merinäköalalla ;)

Katella oli koulussa paljon ystäviä, joista parhain oli Mikko, joka kutsuikin Katen sinä päivänä kylään luokseen.

Sinä iltapäivänä töistä päästyään Tanya kasteli limettipuita ja mietti tulevaa puolisoaan. Löytäisikö hän ikinä sopivaa miestä?  Hän päätti lähteä puistoon tarkastelemaan miesvalikoimaa.
Ei, Tanya, et ole menossa karkkikauppaan.

Eiei! Käänny, käänny.

Autuaan tietämättömänä siskonsa puuhista Kate pyöräili iltahämärässä kohti kotia. Hän nautiskeli maisemista, ja polkikin normaalia hitaampaa vauhtia.

Victoria ja Kate tekivät usein läksyjä yhdessä. Kate sai kokeista yleensä numeron 8 tai 9, hän oli siis hyvä koulussa. Tyttö halusi kuitenkin vielä jonain päivänä saada kympin, joten teki koulun eteen ahkerasti töitä.

Puolisonetsinnän jälkeen Tanya halusi rauhoittua, ja ajatteli että hautausmaa olisi tähän paras paikka - hän halusi samalla hieman jännitystä. Perille saavuttuaan Tanya luki puiston penkillä kirjaa, kunnes lopulta nukahti.

Hetken päästä hän säpsähti hereille tuntiessaan ihollaan kostean ilmavirran. Kun hän katsoi eteensä, meinasi ambulanssille olla tarvetta - hänen edessään seisoi.. kummitus? 

Kun Tanya kokosi itsensä ja uskotteli itselleen olevansa hereillä, hän meni ja tervehti miestä iloisesti. Mies kertoi olevansa Ransom Clavell, hukkunut. Eh.

"Tota.. saisinko mä ihan vähän.. kokeilla? Ootko sä siinä oikeesti, tiedäthän? Eeehhehh"
Tanya, käytöstavat.

Kotiin saavuttuaan Tanya oli hämillään. Mitä hautausmaalla oli oikein tapahtunut? Oliko hän nähnyt vain unta? Jos, miksi hän sitten tunsi vielä mielessään tuon märän, kylmän olennon kosketuksen.

Katen ystävä Mikko oli kutsuttu seuraavana päivänä kylään Austeneille, ja tämä oli suostunut mielellään. Kate oli salaa ihastunut tähän mukavaan poikaan (: 

Samana iltana (päivänä) Tanya meni nukkumaan erittäin aikaisin. Hänellä oli tähän tarkoituksensa..

Hän nimittäin otti keskiyöllä taksin, ja ajoi kohti hautausmaata kuskin hämmästellessä omituista ajoitusta ja kohdetta. Ulkonäöllään kuskin vaientanut Tanya kuitenkin pääsi määränpäähänsä ja tähyili ympärilleen. Ei mitään.

Tanya otti esille vanhan kirjan ja alkoi lukea sitä. Tunnit kuluivat, mutta missään ei näkynyt liikettä.

Aamun koittaessa Tanya jätti hautausmaan. Hän oli varma, että palaisi jälleen huomeniltana samaan aikaan tänne, ja näkisi.. Ransomin? Kyllä.

Kotiin päästyään Tanya näki heti Katen aamupalapöydässä. Hän ei ihmetellyt, vaikka näki Tanyan tulleen ovesta sisään, luultavasti hän luuli että sisko oli ollut puita kastelemassa. "Tanya, aiotko sä joskus mennä naimisii? Mä aijon mikon kaa!"

"Aika näyttää. Tällä hetkellä olen naimisissa vain puutarhalapioni kanssa", Tanya virnuili.

Tanya meni jälleen aikaisin nukkumaan. Hän mietti Katen kysymää kysymystä, ja olikin aivan varma, ettei löytäisi ketään itselleen sopivaa.. ikinä.

Yön varjon peittäessä Sunset Valleyn nummet Tanya lähti jälleen hautausmaalle ja nukahti kiviselle, jääkylmälle penkille. Hän tunsi jälleen kylmän ilmavirran..

Hän katsoi taakseen ja näki jälleen sinisen olennon. Hän tyrmistyi.

"Moi, nainen! Vihdoin täällä on ELÄMÄÄ! Hehheh! Näitkö ton tähdenlennon?"
Tanya haukkoi henkeään.

"Hei, olen Tanya Austen. Mikä oikein olet?"

"Neiti hyvä, juttu on nyt niin, että minä.. en ole elävä. Minut on hukutettu vuonna 1920. Siitä lähtien olen elänyt täällä.. haamuystävieni kanssa. Mukaanlukien siskoni ja vanhempieni, jotka hukutettiin myös."
Tanya jäi juttelemaan tuon ystävällisen haamun kanssa, kunnes tapahtui jotain ihmeellistä.

Yhtäkkiä Tanya tunsi lämpimän tuulahduksen, ja siinä samassa tuo hukkunut mies oli poissa. Hän tunsi, kun lämpö lähestyi häntä - ja näki sitten hehkuvan naisen pusikon takana. Tanyaa palelsi, ja hän olisi siksi halunnut tehdä lähempääkin tuttavuutta tuon hehkuvan kuuman aaveen kanssa, mutta lähtikin kotiin.

Kate oli Tanyaa vastassa. "Missä sä olet oikein ollut?!"
"Olin aamulenkillä, kun sää oli niin hieno."
Täydestä meni.

Sinä iltana Kate leikki veneellään tavallistakin innokkaammin, sillä hän tiesi sen olevan hänen viimeinen iltansa lapsena..

.. sillä hänen olisi aika kasvaa teiniksi! Hän toivoi, että alkaisi seurustella Mikon kanssa, ja puhalsi kynttilät sammuksiin tuntiessaan jo pakottavaa tarvetta pyöriä..

Victoria oli liikuttunut ja samalla hämmentynyt - nyt hänen viimeinen lapsensa kasvaisi jo teiniksi.

Katesta tuli erittäin, erittäin kaunis! Hän hankki lävistyksen ja vaihtoi hiustyylinsä, ja värjäsi hiuksiaan asteen vaaleammiksi kuin ne luonnostaan olisivat.

Austeneilla ei rahahuolia ollut, joten taloon hankittiin uima-allas. Kaikki uivat siinä mielellään, ja altaan laajentamistakin suunniteltiin kovasti.

Kate oli innostunut lukemisesta - hän luki miltei kaiken vapaa-aikansa. Tällä hetkellä hän luki 2000-sivuista romaania, jonka parissa vierähtäisikin tovi jos toinenkin.

Tanya oli ottanut äitinsä kertomuksista mallia ja alkanut käymään metsässä kaupungin laitamilla ennen menoaan hautausmaalle.

Jälleen seuraavana iltana Tanya tapasi tuon mystisen, kosteahkon miehen hautausmaalla.

He puhelivat kaikesta, maan ja taivaan väliltä. Tanya kertoi miltei koko elämäntarinansa, mutta mies ei kyllästynyt. Yön kääntyessä aamuksi Tanya kokeili siipiään flirttailun saralla, ja saikin vastakaikua. Hän kuitenkin havahtui ajatukseen "flirttailen kuolleelle, 100-vuotiaalle miehelle" ja lähti kotiin hyvästeltyään miehen.

Sinä yönä Austeneille murtautui varas, joka kuitenkin lähti pian huomattuaan, että talossa asusti poliisi. 80-vuotias poliisi.

Tanya oli aivan omissa ajatuksissaan. Voisiko suhteesta haamun kanssa seurata.. lapsia? Rakkautta?

Urallaan nainen kuitenkin pärjäsi hienosti! Hän ansaitsi päivittäin noin 400§, ja ylennyksiä tuli tasaisella vauhdilla.

Hän oli jälleen hautausmaan penkillä nukkumassa, kun tunsi selässään kylmän ilmavirran. Nyt olisi päätöksen aika - rakastua vai jättää? 

--

Tässä vielä muutama ekstravideo Austeneiden elämästä (:

Hautausmaan tunnelmia:

 

 Kate tuskailemassa läksyjensä kanssa: