Eli tervetuloa lukemaan Austeneiden 17. osaa! Tässä osassa julkaistaan myös sukupuu, josta löytyvät kaikki tähän mennessä olleet sukupolvet Maryyn asti. Aika näyttää, kuinka pian sukupuu saa jälleen täytettä.. Tässä osassa on noin 40 kuvaa, ja olen varannut vielä seuraavaankin osaan erittäin yllättäviä juonenkäänteitä... nyt kuitenkin osan pariin, lukemisen iloa! 

  ---

Mary ei tiennyt puhelusta mitään, vaan rauhoittui itsekseen keksijäpöydän parissa. Pian hän kuitenkin huomasi, että oli vahingossa tuikannut takapuolensa tuleen.. tämä ei voi onnistua keneltäkään muulta kuin Austenilta.

Zafrinan päässä ei pyörinyt juuri muuta älyllistä kuin Marcuksen saama puhelu. Tahtoiko joku hänelle todellakin pahaa? Minkä takia? Oliko edes Mary turvassa? Entä Marcus? Pian hän ilmeisesti oli pohtinut tarpeeksi ja nukahti rantatuoliinsa nähden unia kylmäverisistä kidnappaajista...

Marcuksen muisti oli alkanut jo pätkiä, eikä hän joka hetki edes muistanut aiemmin päivällä saamaansa puhelua saatika sen sisältöä. Hän istahti tietokoneen ääreen ja alkoi kirjoittaa salapoliisiromaania, johon oli saanut inspiraation luettuaan sanomalehdestä oudoista sieppauksista, joita oli tapahtunut muutamia lähiviikkojen aikana.

Puhelut jatkuivat, ja erityisesti Zafrinaa pommitettiin yötä päivää. Pian hän kyllästyikin saamiinsa puheluihin, ja heitti kännykkänsä seinää päin huutaen raivosta. Miksi joku sekopää häiristi häntä koko ajan, ja mitä hän oikein tahtoi?

Tapahtumien keskellä Maryn oli aika jättää muistorikkaat kouluvuodet taakseen ja aikuistua. Hän puhalsi kynttilät onnellisena unelmoiden yhteisestä tulevaisuudesta Tomaksen kanssa..

Marysta tuli todella, todella kaunis, mutta harmikseni huomasin että Victorian sekä Tanyan geenit ovat alkaneet pikkuhiljaa kaikota suvusta, ja Mary näyttääkin saaneen ulkonäkövaikutteita ainakin Melanialta ja erityisesti Zafrinalta! Joka tapauksessa hänestä tuli sanoinkuvaamattoman kaunis nuori nainen.

Seuraavana päivänä Marykin sai puhelun, jota oli taas ehtinyt odottaa monta, monta.. päivää. Soittaja oli Tomas, joka suorastaan vaati saada tulla käymään Austeneilla. Mary tietenkin hihkui onnesta, ja lähti pukemaan vaatteita ylleen.

Yllätys oli suuri, kun mieheksi kasvanut Tomas saapui pihalle teiniaikaisella autollaan. Hän näytti yhä lähes samalta kuin teininä, ja Mary meinasi pyörtyä. Ihastuksesta.

Muutos ei tuntunut.. miltään. He olivat yhä kuin kaksi tyhmää, arvaamatonta ja nuoruuden huumassa olevaa teiniä, jotka kokeilivat rajojaan. He flirttailivat toisilleen niinkuin teini-ikäisinä.

Heidän vuosia kestänyt teinirakkautensa ei todellakaan ollut kariutunut aikuistumiseen - nyt molemmat olivat vain hiukan varttuneempia, mutta yhä täysin umpirakastuneita.

Tiedätte, mihin koko illan jatkunut flirttailu lopulta johti.. ette sitten olisi voineet parempaa paikkaa valita, olen täysin vakuuttunut etteivät pihalla jutustelevat Marcus ja Zafrina kiinnitä puuhiinne mitään huomiota.

Zafrina oli täysin varma, että he todella kuuluivat yhteen. Niinpä hän sinä iltana otti taskustaan (lue: sängyn alta) pienen, samettisen rasian, ja kysyi Tomasta kihloihin kanssaan.

Tämä tietenkin suostui, ja he avioituivat vielä samana iltana. Samaan aikaan Tomas myös muutti Austeneille, joten suku sai taas yhden uuden jäsenen.

Tomas ei halunnut lojua kotona työttömänä, vaan alkoi heti etsiä itselleen työpaikkaa. Hän päättikin toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa poliisin urasta, kun sopiva työpaikkakin oli tarjolla.

Zafrina oli pikkuhiljaa alkanut vakuuttua siitä, että Tomaksessa ei ollutkaan mitään hämärää. Ehkä hän olikin vain aivan tavallinen, kunnollinen ja rehti mies.

Myös Mary alkoi kuumeisesti etsiä itselleen työpaikkaa, joka löytyikin lääketieteen saralta. Hän oli aina ollut huolehtivainen ja ennenkaikkea älykäs, joten perhe odotti häneltä paljon.

Luonteeltaan siisti Tomas oli oikea unelmasukulainen - hän käytti kaiken vapaa-aikansa tasojen hinkkaamiseen ja vessanpönttöjen täsmäsiivoukseen. Kukaan ei kuitenkaan pahastunut tästä, siisti koti oli aina mukava.

Muutaman viikon kuluttua eräänä aamuna Mary heräsi huonoon oloon, ja päätti juosta vessaan...

 

... kunnes lopulta oksensi vessanpönttöön. Hän oli lähes varma, että oli saanut vatsataudin - sitähän oli liikkeellä sairaalassakin.

Samana aamuna Zarfinan puhelin soi, ja tämä vastasi heti.
"Saavu tänään osoitteeseen Kalkkikuja 42 kello 23:55, niin jätämme perheenne rauhaan." piip piip piip...
Zafrina meni sanattomaksi. Hän ei tiennyt, mitä olisi tehnyt, mutta kokosi sitten itsensä ja valmistautui yölliseen keikkaansa...

Samaan aikaan Mary tunsi mahassaan pienen pienen potkaisun. Hän meni tekemään raskaustestin, ja sai varmistuksen - hän todellakin odotti esikoistaan!

"Tota... Tomas.. asiahan on nyt niin että.. mä olen raskaana!"

Tomas oli sanoinkuvaamattoman iloinen tulevasta lapsesta, ja odotti jo riemukkaasti että pääsisi opettamaan lastaan ja auttamaan tätä.. elämässä eteenpäin. Hän halusi olla hyvä isä.

Kellon lyödessä 5 vaille keskiyötä Zafrina seisoi suuren kartanon edessä. Ikkunoista kajasti himmeää valoa, ja sisältä kuului lähestyviä askeleita. Tumma mies käski naisen sisään.

Lääkäriltä näyttävä mies seisoi hetken Zafrinan kanssa eteisessä, kunnes Zafrina käänsi katseensa tutkiakseen taloa. Samassa hän tunsi pienen nipistyksen niskassaan - tohtori pisti häntä neulalla.

Muutaman minuutin kuluttua Zafrinan tajunta alkoi hämärtyä, ja kaikki heilui ja sumeni. Maailma pimeni.

Zafrina ei tiennyt, kuinka kauan oli ollut tajuttomana, mutta heräsi hienolta antiikkisohvalta, ja näki tohtorin seisomassa vierellään.
"Kun kävit sairaalassa synnyttämässä, otimme sinusta muutaman kokeen, niinkuin kaikilta muiltakin. Teidän kokeestanne kuitenkin huomasimme erittäin, erittäin harvinaisen geenimuunnoksen, jota esiintyy vain 19 ihmisellä koko maapallolla. Sinä olet yksi heistä."
"Mit.. mitä tämä tarkoittaa?" Zafrina kysyi vielä tokkuraisena, mutta samalla hämmentyneenä.
"Sinulla on puncuatedc aquilibrilium-geenimuunnos, joka on, niinkuin sanoin, äärimmäisen harvinainen. Haluamme tutkia, vaikuttaako muunnos elämänlaatuunne- tai elintoimintoihinne, ja kiinnitimme teihin pienen seurantasirun, jolla seuraamme taukoamatta näitä seikkoja. Se ei tule vaikuttamaan elämäänne."

Zafrina oli hämillään, kun jonkinlaiselta apulaiselta näyttävä nainen tarrasi häntä kädestä kiinni ja lähti viemään kohti kotia. Zafrinan mielessä pyöri tuhansittain kysymyksiä, joihin tuo hieman oudohkolta näyttävä nainen ei kuitenkaan luultavasti tietäisi vastausta. Nainen jätti Zafrinan tämän talonsa eteen ja poistui paikalta.

 

Kuukaudet kuluivat, eikä Zafrina ollut kertonut muille perheenjäsenille mitään sieppauksestaan, saati sitten harvinaisesta geenimuunnoksestaan. Maryn vatsa kasvoi päivä päivältä, ja kaikki odottivat lasta syntyväksi hetkenä minä hyvänsä.

Muutaman viikon kuluttua Mary havahtui keksintöjen ääreltä voimakkaaseen, viiltävään kipuun. Zafrina tuli paikalle ja neuvoi tytärtään istuutumaan alas sillä välin, kun hän tilaisi ambulanssin.

Rankan, 18 tuntia kestäneen ensisynnytyksen jälkeen Mary käveli sairaalasta onnellisesti ulos pieni poika, Felix Austen, käsivarsillaan. Hän sai luonteenpiirteikseen kömpelön ja virtuoosin.

Pienelle ihmeelle sisustettiin Stefanin entinen huone, sillä sillekin haluttiin vihdoin hyötykäyttöä.

Marcus oli hyvin onnellinen siitä, että oli ehtinyt nähdä lapsenlapsenlapsensa syntymän. Hän oli jo miltei 96-vuotias, joten pelätty eron aika saattaisi koittaa milloin tahansa.

Mary oli aivan haltioitunut esikoispojastaan, ja reagoi tämän jokaiseen, pienimpäänkin ännähdykseeen. Jos Felix kuitenkin oli hiljaa muutaman tunnin, hän meni heti katsomaan oliko tällä varmasti kaikki hyvin.

Myös tuore isä oli innoissaan ensimmäisestä pojastaan, eikä malttanut odottaa pääsevänsä opettamaan tälle elämässä tarvittavia taitoja.

   

Muutaman kuukauden kuluttua Mary heräsi outoon, mutta samalla tuttuun tunteeseen..

---

Miksi Mary heräsi? Minkä näköinen Felixistä tulee taaperona ja lapsena? Hankkivatko he lisääkin lapsia? Mikä on ensi osan luvattu jymy-yllätys? Tämä kaikki seuraavassa osassa!  Tämän osan kohdalla toivoisin todella, että kaikki jotka seuraavat Austeneita, kommentoisivat, jotta saisin pientä osviittaa siitä, moniko tarinaa aktiivisesti seuraa. Ensi osaan! (: