Nyt onkin jo aika 10. osan! :--) Tässä osassa nähdään Renata ja Chelsea teineinä ja Peter sekä Marcus lapsina. Heti sen jälkeen kun olen julkaissut tämän osan niin laitan Radolaan perijä-äänestyksen, jonka linkitän myös tämän osan loppuun (: Siinä näkyvät kaikki lapset teineinä. Tässä osassa ei nähdä kauheasti toimintaa, mutta sitäkin on luvassa seuraavissa osissa. Lukemisen iloa! 

---

 

Tässä on kasvanut Renata, joka sai uudeksi piirteekseen arjen sankarin. Hänestä tuli mielestäni erittäin, erittäin kaunis nuori nainen :--)

Tässä on puolestaan kasvanut Chelsea, joka sai uudeksi piirteekseen sekopään. Hänestäkin tuli erittäin kaunis (:

Renata rakasti veljiään erittäin paljon, ja nautti saadessaan olla kahden Peterin kanssa. Peterillä ja Renatalla olikin erityislaatuinen, läheinen suhde jo tässä vaiheessa.

Tanya oli edelleen äityyslomalla, ja pyrki nauttimaan siitä kaikin siemauksen. Hän tiesi hyvin, että tämä äitiysloma olisi hänen viimeisensä ja että pojat olisivat hänen viimeiset lapsensa. Hän oli tästä tavallaan onnellinen, mutta tavallaan surullinen.

 

Peter ei enää suostunut opettelemaan kävelyä Tanyan kanssa, vaan vaati Renataa opettamaan. Renata oli otettu, että sai olla veljensä elämän keskipisteenä, ja opettikin veljeään hymyssä suin.

***

 

Tässä välissä rakensin Austeneille uuden talon, sillä vanha alkoi olla aikamoinen sokkelo, koska sitä oli laajennettu huone kerrallaan. Alla pienimuotoinen mutta havainnollistava taloesittely.

Keittiö ja ruokailutila.

Olohune, joka on yhdistetty keittiön ja ruokailutilan kanssa.

Marcuksen ja Peterin huone.

Chelsean huone (Renatan huone on miltei samanlainen)

***

 Tanyan äitiysloma oli loppunut, ja hän tuli iltapäivisin kotiin vasta kuuden aikoihin illalla, melko väsyneenä mutta kuitenkin onnellisena. Äitiysloma oli ollut pitkä.. turhankin pitkä. Oli ollut liikaa aikaa murehtia kaikesta. 

 

Marcus oli ylisöpö istuessaan keittiöön sijoitetussa syöttötuolissa aamupuuroa odotellessaan. Iloinen virne :---D

Renata oli puolueellinen, erittäin puolueellinen. Hän meni syömään suurta tikkaria poikien huoneeseen niin, että siellä leikkinyt Marcus näki aivan varmasti ja alkoi huutamaan haluavansa samanlaisen.

TANYA! Mitä teet tuolla koneella ja osoittelet Chelsean päätä?

Seuraavana iltana Renata teki läksyjä ja söi korista otettua sämpylää, kunnes turhautui koetettuaan ensin tovin laskea vaikeita yhtälöitä. "Eikö täällä kukaan voi koskaan viedä roskia, täällä h-a-i-s-e-e-?!"

Renata purki usein tunteitaan maalaamiseen. Häneen oli iskenut matkakuume, ja hän maalasi illat pitkät milloin romanttisia aurinkorantoja ja milloin villejä viidakoita.

Chelsea oli aivan täynnä siskonsa ainaista valitusta ja narinaa, ja päättikin virkistäytyä ja nollata ajatuksensa uima-altaassa. Vaatteet päällä.

Tanya oli haikealla mielellä hoitamassa puutarhaansa - mitä hän tekisi Iivarin kanssa? Hän halusi vain läheisyyttä ja hellyyttä sekä rakkautta, mutta tiesi että jossain vaiheessa täytyi asettua aloilleen. Sitä Tanya ei kuitenkaan haluaisi tehdä, ei koskaan. Iivari ei kuitenkaan varmaan suhtautuisi tämän hyvin - ollaan vain ihastuneita 30 vuotta. Ei, ei se niinkään voi mennä.

Chelsea oli alkanut kuntoilla liikaakin. Hän vietti jokaisen vapaan minuutin juoksumattonsa ääressä, ja vaikka Tanya puhui tyttärelleen järkeä, hän sanoi että halusi olla kauniimpi - ja laihempi.

"Ai.. hei, Iivari." Tanya sopersi ja säpsähti Iivarin halatessa häntä. Se tuntui niin.. erilaiselta kuin ennen. Ei yhtä ihanalta.

Iivarin lähdettyä kotiin Tanya meni television ääreen katsomaan romanttista komediaa. Chelsea ja Renata kävivät vuorotellen mankumassa itselleen katseluvuoroa, jota ei kuitenkaan herunut.

Chelsea turhautui odottamiseen ja alkoi kokata vohveleita. Vähän väliä hän huuteli sohvalla istuvalta äidiltään ohjeita, mutta sai vastaukseksi vain epämääräistä mölinää.

Renata oli turhautunut kouluun. Hän sai yleensä kokeista melko hyviä numeroita, mutta oli kyllästynyt heräämään aamuisin kuudelta ja tekemään läksyjä. Hän toivoi, että kasvaisi pian nuoreksi aikuiseksi.

Seuraavana iltana kasvua olikin tiedossa! Toistenkin kaksosten oli vihdoin aika kasvaa kouluikään.

Tässä on kasvanut Peter. Hän sai uudeksi luonteenpiirteekseen piirteen ystävällinen.

Ja tässä kasvanut Marcus. Hänen uusi piirteensä on nero. Perheessä on jo kaksi lapsineroa! :---D

Peter katsoi silmät kiiltäen uima-allasta, johon oli halunnut pulahtaa vauvasta asti. Nyt hän olisi vihdoin tarpeeksi vanha uimaan!

Sulho Piipari kävi aika-ajoin Austeneilla kylässä, ja usein avasi radion ja alkoi tanssimaan :--D <3 

Seuraavana päivänä koulun jälkeen Chelsean kaveri Iina kutsui Chelsean kylään luokseen. Iina lähti kuitenkin heti kaupungille ja jätti Chelsean tekemään läksyjään keittiön pöydälle. Muutamassa minuutissa Chelsea tylsistyi ja lähti kotiin.

Illalla kotiin tultuaan Chelsea avasi television ja alkoi katsomaan perjantai-illan kauhuelokuvaa. Pian Tanya istahti tyttärensä viereen katsomaan televisiota. "Chelsea, mitä ihmettä sä katsot! HUI HERRANJUMALA! Silmät kiinni! Vaihda kanavaa!!!!"
Chelsea: *lol*
:----D

 

Marcus halusi olla auttavainen ja reipas, joten auttoi usein perheen naisia hoitamaan kotia - hän vei roskia ja siivosi jonkin verran. Tanya oli ylpeä hänestä, ja antoikin muutaman lantin jokaisesta tehdystä kotityöstä.

Sinä iltana Peter ei saanut unta. Häntä ärsytti kun Marcus oli kaikkien suosikki - komea, nero ja auttavainen. Peterillä ei ollut koulussa kavereita, ja häntä kiusattiin ulkonäön takia. Tanya oli ottanut yhteyttä kouluun ja kiusaajiin, mutta muutosta ei ollut tapahtunut.

Tanya nautti iltauinneista kuutamon valossa - silloin hän kykeni pohtimaan tilannettaan aivan uudelta näkökannalta - miksi murehtia Iivarin suhteen? Iivari saisi tulla katsomaan poikia aina kun halusi, eikä hänelläkään luultavasti ollut suurta tarvetta sitoutua.

Marcus leikki mielellään lentokoneleluilla - hän kuvitteli, kuinka lensi läpi tuhkapilvien niin, että kaikki matkustajat olisivat peloissaan, mutta onnistuisi pelastamaan tilanteen ja häntä pidettäisiin sankarina..

Muutaman viikon kuluttua Vilho oli kutsunut Renatan kylään luokseen.
"Eh.. tota.. teillä on.. vähän.. tyhjää?"
"M...m...m..itä sä sanoit? Täällähän on vaan avaraa! Huonekalut pilaa kaiken!"

"Olemme perheeni kanssa luonnonläheisiä! Olemme vapaita kuin taivaan linnut, jotka muuten lentävät tällä tavalla.. tiedäthän.."

Vilhon isä näytti tosiaan.. luonnonläheiseltä. Autuaasta ilmeestä päätellen hän on nauttinutkin jotain luonnonläheistä ainetta.

Sinä iltapäivänä Marcus jäi tekemään läksyjä koulun portaille, kunnes..

.. tunsi katseen porautuvan niskaansa. Hän kääntyi, ja näki.. tutun miehen.

 

Tanya oli kauhuissaan, kun Marcus tuli kertomaan että joku mukava mies jutteli hänelle ja tarjoutui viemään tämän kotiin. Tanya tiesi, kuka mies oli ollut, eikä pitänyt tästä lainkaan. Hän pitikin Marcukselle tiukan puhuttelun siitä, kuinka vieraiden kyytiin ei saisi astua ikinä.

Renata oli alkanut perjantai-iltaisin hengaamaan kaupungilla ystäviensä kanssa (sekä siidereiden).

Pian poliisi näki humaltuneen nuorisojoukon ja lähti viemään heitä kotiin. Tanya päätti pitää ankaran puhuttelun vasta aamulla, ja päästää nyt tyttärensä nukkumaan päänsä selväksi.

Chelsea ei harrastanut moista toimintaa, vaan jäi mielellään viikonlopuksi vain kokkaamaan ja maalaamaan.

"Chelsea.. sä oot aika paljon juossut juoksumatolla nyt viimeaikoina.. mut.. se alkaa mennä vähän yli.."
Chelsea suuttui ja lähti omaan huoneeseensa ovet paukkuen. Renata oli turhautunut, sillä oli ilmeisesti yrittänyt turhaan huomauttaa asiasta niin kohteliaasti kuin luonteeltaan paha sim voi huomauttaa.

    

Pian tuli poikien aika kasvaa teini-ikään! (: Teini-ikäiset pojat näet ja voit käydä äänestämässä TÄÄLLÄ!

Toivottavasti kommentoit :---)